tratamente-si-lentile-oftalmologice-pentru-protectia-ochiului-1
oftalmologie-optica-medicala-alba-9
PREV
NEXT

Optica medicala din cadrul Cabinetului de Oftalmologie  va ofera o gama variata si bogata de ochelari de vedere , ochelari de soare, rame de ochelari , lentile aeriene si de contact dedicate tuturor persoanelor care se confrunta cu probleme de vedere.

Ochelarii reprezinta o necesitate pentru o vedere clara dar si un accesoriu de stil daca vor fi alesi tinand cont de configuratia fetei, culoarea pielii si a parului si nu in ultimul rand culoarea ochilor. In functie de dorintele si necesitatile dumneavoastra echipa noastra va va ajuta sa gasiti ochelarul care vi se potriveste , avand la dispozitie peste 600 de modele.

Despre produsele comercializate in cadrul opticii noastre si informatii despre acestea va invitam sa cititi mai jos:

Contact optica medicala : 0258 825252  ; Luni - Vineri  : 12-20

1.Rama de ochelari

Categori principale de materiale  din care sunt confectionate ramele sunt:          

1. Plastic( acetat)

2. Metal (variaza pana la metale foarte usoare si rezistente, cum ar fi titanul

 Ramele pot fi :      

- cu contur intreg      ;     pe fir     ;      pe capse sau surub.

La ochelarii pentru distanta, se recomanda alegerea unei rame  cu lentila cat mai lata, pentru a asigura un camp vizual cat mai mare. Daca rama este prea ingusta, pacientul va avea tendinta de a privi peste sau pe sub rama, iar ochelarul pentru distanta nu va fi eficient.Atunci cand alegem o rama pentru citit, se recomanda ca acesta sa fie mai ingusta, pentru a-i fi comod pacientului sa priveasca peste rama  la distanta.

Indiferent daca preferati o rama clasica sau- dimpotriva- una la moda la noi veti gasi atat marci internationale consacrate Hugo Boss , Tommy Hilfiger , Max Mara , Tiffany&Co , Guess , Calvin  Klein, Salvatore Ferragamo ,Fossil, Pepe Jeans, Polaroid etc cat si rame pentru buget  redus

oftalmologie-alba-dr.platon-14

2.Lentilele de ochelari

Lentilele reprezinta cea mai importanta parte a ochelarilor. De alegerea lor depinde modul în care veti vedea și cum va veti simti purtand ochelari. Exista mai multe tipuri de lentile. Pe partea de lentile colaboram cu cei mai mari furnizor de lentile : Interoptick ,Rodenstock , Hoya si  Zeiss .

Doua tipuri de materiale din care sunt confectionate lentilele sunt:

- Plastic ( care se poate pune in orice tip de rama).

- Sticla ( care se pot pune doar in ramele cu contur intreg).

Avantajele lentilei de plastic: - ochelarul este mai usor , Lentila nu se sparge.

Dezavantajele lentilei de plastic :- Lentila de plastic se zgarie daca nu este intretinuta corespunzator. Acesta trebuie stearsa cu solutie pentru lentile sau servetel umed pentru ochelari nu cu alcool sau cu solutii care contin alcool.

Avantejele lentilei de sticla: - nu se zgarie.

Dezavantaje: - ochelarul este mai greu, iar lentila se poate sparge.

Tratamentele care se aplica pe lentila :

  1. Antireflexul – tratament care se aplica pe lentila si elimina reflexiile suparatoare de lumina, imaginea fiind mai clara si mai odihnitoare pentru ochi. Acesta ofera protectie la lumina artificiala ( bec, neon etc.)
  2. Filtru pentru calculator – pe langa antireflex, lentila are aplicat un filtru de protectie la lumina albastra de la PC. Recomandat persoanelor care petrec timp indelungat la calculator .
  3. Lentila heliomata – se pune doar la ochelarul de distanta si ofera protectie la lumina naturala; la exterior se inchide la culoare, ca un ochelar de soare, iar la interior redevine transparenta. Recomandata persoanelor care acuza sensibilitate la lumina naturala.

Oferim si asiguram garantie pe toata linia de servicii oftalmologice: prescriptie, montaj, rama, lentile, service.

TOP